Снимки: Габриела МилковаГабриела Милкова се свърза с Петел , за да

...
Снимки: Габриела МилковаГабриела Милкова се свърза с Петел , за да
Коментари Харесай

Варненка до Петел: С нетърпение чаках Синята зона, но сега съм меко казано прецакана

Снимки: Габриела Милкова

Габриела Милкова се свърза с " Петел ", с цел да изкаже разочарованието и възмущението си по отношение на някои несправедливости след стартирането на Синята зона. Ето го и писмото й, което публикуваме без редакторска интервенция:

" Здравейте,

С неспокойствие чаках въвеждането на Синята зона с вярата трафикът и паркирането в централната част на града да се облекчат, само че стартът й е меко казано разочароващ.

Искам да обърна внимание на някой неща, които вършат усещане, с упованието занимаващите се със Синята зона виновни лица да вземат съответните ограничения.

Аз съм гражданин на 3 подзона, която дръзвам да настоявам е най-натоварената, а в това време може би с минимум места за паркиране,след като много от употребяваните години наред места (визирам цялата Шишкова градинка,части от ул.Климент,ул.Колони,ул.Баба Рада) в този момент не могат да се употребяват за паркиране, защото не са разчертани. Отделен е казусът с ул.Цар Самуил, която изобщо не е разчертана в сектора сред ул. “Княз Батенберг “-ул. “Колони “-но там постоянно има паркирани коли и в никакъв случай свободно място.

Трябва да се означи обстоятелството, че доста от улиците в тази подзона са извънредно тесни и не разрешават паркиране от двете страни на съответната улица. И в този смисъл буди неразбиране фактът, че половината от ул. “27 юли “/в сектора сред бул. “Княз Борис “ и Шишкова градинка/ е разчертана, т.е. позволена за паркиране единствено от едната страна, в случай, че горната част на същата улица е позволена за паркиране от двете страни. Ул. “27 юли “ е една от най-широките в 3 подзона и считам, че потенциалът й не е употребен оптимално. Още повече, че в късните следобедните часове и изключително във вечерните часове, без значение че е неразрешено, се паркира от двете страни /прилагам снимков материал/ и в действителност единствените, които съблюдаваме правилото сме живущите в региона, които с часове обикаляме с цел да намерим свободно „ разчертано място “, с цел да можем откакто се приберем от работа да паркираме колите си. Никой от нас не се стреми това да е тъкмо пред дома ни, а просто в региона, само че и това се оказва сложна задача. Не разбирам за какво критериите за двете половини на една улица са разнообразни и не одобрявам обяснението,че долната част на ул “27 юли “ е улица без излаз,защото две други улици в 4 подзона-ул. “Ст.Караджа “ и ул. “П.Каравелов “/ в секторът сред бул.Сливница и ул.Ал.Пушкин/ са също улици без излаз, само че са разчертани и надлежно позволени за паркиране от двете страни. Мисля, че не е регистриран и обстоятелството, че ул. “27 юли “ е единствената в този регион, по която не можеш да се движиш по цялото и продължение и с цел да се търсят свободни места в горния й сектор над бул. “Княз Борис “ би трябвало да се мине под подлеза на ул.Шипка, което в допълнение лишава време, а и средства, тъй като сме принудени неколкократно да обикаляме в трафика в търсене на свободни места. На процедура излиза, че с въвеждането на така наречен Синя зона в града се оформя една дискриминация за живеещите в региона елементарни варненци и надлежно данъкоплатци? Принудени сме да обхождаме с часове съответната подзона /като считам че разделянето на подзони не е съобразено с натовареността на районите/ в търсене на заветното свободно място, а в това време посетители на града във вечерните часове да паркират напълно необезпокоявани на същите тези неразчертани места пред домовете ни. Но тогава работното време на общинска полиция е завършило и надлежно наказания за нарушителите няма.



Излиза,че единствените, които обикалят с часове 3 подзона, хабят нерви и отнасят санкции, са живеещите в региона, които просто желаеме след работа да се приберем умерено в домовете си. И в случай че това не е дискриминация не знам какво е.....

Съгласна съм, че в центъра на Варна имаше крещяща потребност да се вкара ред, само че разпоредбите би трябвало да се съблюдават от всички, а освен от  живущите. Може би още веднъж би трябвало да се огледа региона -особено 3 подзона, която е най-малка, а като цяло най-натоварена и да се реши дали няма запаси, които да се използват/дадох образец с ул. “27 юли “,като несъмнено не съм в положение, а не ми е и работа да обхождам всички улици в региона, с цел да дам и други идеи/. Обмислянето на нови разновидности ще бъде добре и за живущите и за гостите на града, а и за приходите на община Варна.

Благодаря за вниманието,

С почитание,

Г-жа Милкова/обикновен гражданин и  данъкоплатец на община Варна/ "

Както знаете това е едно от доста отрицателни отзиви по отношение на организацията на Синята зона.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР